İlk
milletvekillerinden Zeki Kumru’nun ve Prof. Dr. Abdullah Özbek’in Osmanlı
belgelerine göre yaptığı araştırmalarda, Melikoğlu Sülalesi , Özbekistan’ın
Taşkent’inin Taşhan kazasından 1510-1550 yılları arasında MELİKOĞLU Abdullah
Efendinin oğlu Mehmet Efendi tüm ailesiyle Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nin ÇAL
Köyüne gelmiş. Yaklaşık 10 yıl orada kalan aile
,1512 yılında
22 Kasım 2019 Cuma
Melikoğlu Sülalesi
Etiketler:
Melikoğlu Sülalesi,
Tarih
20 Haziran 1964 Cumartesi Kumru Duman Köyünde doğdu.1973 Yılında Duman İlkokulunda eğitime başladı. Kumru Lisesini , Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Filoloji'sini bitirdi.1981 yılından beri şiir yazmakta.1998 de Gönül Pınarı , 2021 de Aşk Odu adlı şiir kitaplarını yayınlandı.Halen Fatsa'da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak çalışmaktadır.Duman Köyü Tarihi araştırması , Kumru Folkloru adlı bir tezi vardır.
Duman Köyü Tarihi
1930 yılına kadar, eski adları Kuşbırak,Kuşkonak , Kişnafak olan bugünkü Akçadere Köyü şu andaki Erikçeli , Karacalı ve Duman Mahalleleri tek muhtarlıktı.1930 yılında köyümüzün ilk muhtarı olan ve babası Niksar Hosaf'tan gelip, yerleşen, Gebedoğlu Murat Duman’ın ve Mehmet Aslan’ın girişimiyle bu günkü sınırları ile Duman Köyü statüsünü kazanmıştır.
DUMAN İSMİ NEREDEN GELİYOR?
Köy eskiden çok ormanlık olduğundan; çok sis ve dumanlı olurmuş, Duman Evi anlamına gelen, Duman Tamı denmiş, köy olduğu zaman Tamı kelimesi kaldırılmıştır
DUMAN KÖYÜ’NDEKİ AİLELERİN ETNİK KÖKENLERİ
Gülsümoğlu Ailesi (Aslan, Abak, Türkoğlu, Doğruca, Heyik, Ünye’de bulunan Gülsüm ve Hasten ) , Kısıkoğlu Ailesi ( Dirgi )Melikoğulları’ndan; şimdiki ismi Halil Efendioğulları ) 1510-1550 Yılları Arasında Özbekistan’ın Taşkent İli’nin Taşhan Beldesi’nden Ağrı‘nın Doğubayazıt İlçesi’nden Fizme Karapınar Mahallesi’ne gelmiş olup asılları Özbek’tir.
Başoğlu Ailesi: Abasızoğlu (Abasız, Değri, Şahin ), İsmailoğlu ( Dikili, Dergi ),Küçük Mehmet (Küçük ), Süre . Balakçıoğlu Ailesi ( Ballı, Balakçıoğlu ), Kemük Ailesi ( Kemük , Hekimoğlu), Öneş Ailesi , Gebedoğlu Ailesi ( Duman ), Çepni Türkü’dür.
KÖYDEKİ SÜLALELER
BAŞOĞLU AİLESİ (ABASIZOĞLU,
İSMAİLOĞLU VE KÜÇÜK MEHMETLER, SÜRE )
Başoğulları Sülalesi: (Şimdiki adıyla
Abasızoğulları, İsmailoğulları, Küçük Mehmetler ve Süre)
Başoğlu ailesi 1510 yılında Yukarı
Fizme(Yukarı Damlalı) Demirçıkru ya da Baş Ev yanı Mahallesinden gelip ,
Aşağı Fizme’nin Karapınar Mahallesine yerleşmiş, Melikoğulları (Halil Efendi
Oğulları) Karapınar Mahallesine geldiğinde nüfusu ve hayvanları çok olduğundan
Başoğulları ile anlaşmış 1773 doğumlu İbrahim BAŞOĞLU’nun oğlu Hüseyin
Başoğlu1799-..(Çocuklarının soy adları Elma ,Binan ,Bilen ,Hibe,Akıl) şu anda kendi
ismiyle anılan Hüseyin Başoğlu mahallesine indirmiş, kardeşi Ali Başoğlunu
1813-1843 (Çocuklarının soy adı Abasız, Değri, Şahin Ağuş- fizme demirçukurunda)
Ali’nin büyük oğlu Abasızoğlu Halil Hoca’nın Babası Mustafa 1859-1911 ;
oğulları Halil Hoca (Halil İbrahim, Abdulkadir ,Hakkı Abasız’ın babası ) Mehmet
( Ali ve Fahri Abasız ‘ın babası )
Ali’nin diğer oğlu Abasızoğlu Abdullah’n babası Abdullah
1856 -1922 oğulları Abdullah ( Ahmet ,Mehmet , Mustafa Deyri ‘nin babası ) , Ahmet Hafız olarak bilinen Ahmet
Değri (Hakkı , Halil İbrahim , Abdülkadir ve Abdürrahim ‘in babaları ) , Mehmet
Değri ( Hamiye Değri ‘nin Babası ) , Mustafa Değri ( Seyfullah , Yusuf ve
Abdullah Değri ‘nin babaları ),
İSMAİLOĞLU VE KÜÇÜK MEHMETLER SÜLALESİ
Mahmut Başoğlunun 1733-1836(Çocuklarının soyadı Dergi, Dikili, Küçük) Duman Köyüne yerleşmiştir.
Mahmut Başoğlu’nun oğlu İsmail 1804 doğumludur. (İsmailoğulları ve Küçük Mehmetler) İsmail’in oğlu Mehmet’in 1846, 1867 doğumlu olan Alinin çocuklarından ilki Ahmet Dergi ; Ahmet ‘in çocukları ; Mehmet (İsmail , Halil İbrahim , Ahmet Ali ve Sezai Dergi’nin babası ) , Mustafa ( Yunus , Cemalettin , Hasan ve Hüseyin ‘in babası ); Ali( Necati ‘nin babası ) ‘Hasime Aslan , Elmas Heyik , Emine Hibe , Huri Önen, Ali ‘nin ikinci oğlu Hüseyin Dergi ( Celal , İsa , Musa Dergi ‘nin babası )
Alinin ağabeyi Mustafa Dikili 1863 doğumludur. Mustafa’nın çocuklarından ilki Halil Dikili , oğlu Mustafa Dikili ( Salih dikil ‘nin babası ) ,Mustafa ‘nın ikinci oğlu Mehmet Dikili( Mevlüt , Adil Dikili ‘nin babası ) ve Hamide Kemük (Rahmi Süre’nin annesi ) ve Hüseyin Başoğlu İbrahim Hoca’nın eşi Fatma Bilen
Küçük Mehmet lakabıyla bilinen Mehmet Küçük 1846 doğumlu olup, İsmailoğlu Ali’nin kardeşidir.(babasıyla aynı adı taşıdığı için Küçük lakabı verilmiştir. ), Küçük Mehmet, Duman Köyü’nün Güney Mahallesine yerleşmiş ve ilk oğlu İbrahim Küçük’ün bir oğlu olmuş adını İbrahim vermiş, İbrahim ‘n de bir oğlu olmuş İsmail ( Delek lakabıyla bilinen 1945 doğumlu oğlu İbrahim’le soyu bitmiştir.(İbrahim Küçük ün çocuğu yoktur.)
Küçük Mehmet’in diğer çocukları; Mehmet, Talip, Ali, Pembe, Ayşe ve Abdullah’tır. Mehmet’in çocukları İbrahim (Yunus ,Nihat,Asım ‘ın babası ), Ahmet ( Yılmaz , Nevzat ‘ın Babası ), Mustafa (Mehmet ; Yekta ‘nın Babası ) ve Ayşe Küçük, Ali’nin çocukları Abdullah ( Ekrem ;İhsan , Zeki ‘nin babası ) ve Talip ( Arif , Köksal , Hacıduran ‘ın babası ) , Kezban, Elmas ve Fatma’dır.
Küçük Mehmet’in oğlu Abdullah ise Güneycik Köyüne içgüvey olarak gitmiş, Marangoz soy ismini almış(Yalkıoğulları) oğlu Mustafa’dan nesli devam etmektedir.
BAŞOĞLU (GIDA) SÜLALESİ
Başoğlu İbrahim(SÜRE) 1773-? Oğlu Ali 1822-? onun oğlu İsmail 1879-1929 onun oğlu Mehmet Süre 1904-1976 oğlu Mustafa Süre 1928-2019
Gıda Mehmet lakabıyla anılan Mehmet Süre Fizme’den Demirçukuru Mahallesinden) gelip içgüveyi olarak erkek çocuğu olmayan Mustafa Kemük’ün kızı Rahmi ile evlenip Duman Köyü’ne yerleşmiştir. Mustafa adında oğluyla soyadı devam etmektedir.
GÜLSÜMOĞLU SOY AĞACI
Melik: Arapça bir kelime olup, Özbekistan’da Han, Sultan anlamlarında kullanılmaktadır ve sadece Özbekistan’a has bir terimdir. Bundan dolayı Melikoğlu ailesinin dedeleri Özbekistan Hanlarından biridir.
İlk milletvekillerinden Zeki Kumru’nun ve Prof. Dr. Abdullah Özbek’in Osmanlı belgelerine göre yaptığı araştırmalarda, Melikoğlu Sülalesi , Özbekistan’ın Taşkent’inin Taşhan kazasından 1510-1550 yılları arasında MELİKOĞLU Abdullah Efendinin oğlu Mehmet Efendi tüm ailesiyle Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nin Çal Köyüne gelmiş. Yaklaşık 10 yıl orada kalan aile ,1512 yılında Yavuz Sultan Selim’in Anadolu’yu Sunnileştirme politikası çerçevesinde Padişahın isteğiyle 4 kardeşin birini orada bırakıp ( eski Ağrı millet vekillerinden Vahap Melikoğlu’nun ailesi ), kardeşlerden biri Giresun’a(Görele İnanca Köyüne, Eynesil Çorapçılar Köyüne Melikoğlu, Özdemir, Sarımelik soyadlarıyla yerleşmiştir.) ,Ordu Perşembe’de (Saray Köyünde Alyurt, Uygur, Melikoğlu soyadlarıyla ) , Fatsa Ilıca ‘da (Melikoğlu) , Gürgentepe Eskiköy'de Sevgülü, Abdullah Efendi oğlu Mehmet Efendi ise Kumru Fizme’ye (Karapınar Mahallesi, Bilgü, Çaya, Çeke, Doğu, Arş, Kısık, Ağır, Saygı, Erdal, Akkaya, Deniz, Özbek , Er ,Apa soyadlarıyla), Fizme’den Kumru merkeze göçen Hocazade lakaplı aile (Kumru, Kumral , Evin , Başar ,Beyazıt, Erkumru , Tap, -. Soy adlarıyla). Fizme’de Halil Efendioğulları diyorlar . Halil Efendi ‘nin Malatya ‘ya gidip yerleşen müderris bir oğlu da vardır .Ayrıca Dirgi soyadıyla Duma Köyüne Karapınar ‘dan gelip yerleşen Kısıkgiller de vardır. Gülsümoğlu (Halil Efendioğlu Ahmet , küçük yaşta iki kardeşiyle yetim kalınca; annesi Gülsüm Hatun, bilinmeyen bir sebepten dolayı, çocuklarıyla Duman Köyüne gelip, yerleşmiş, bundan dolayı Gülsümoğlu lakabıyla anılmaya başlamıştır. ) Soyadları Aslan Ünyede Gülsüm ,Hasten, Abak ,Heyik, Türkoğlu ,Doğruca ‘dır.
Ali’nin 3oğlu, 2 kızı olmuş.(Salih Abak, Türkoğlu 1850-1936, Ahmet Doğruca 1838-1915, Mehmet Aslan, Heyik, Hasten, Gülsüm, 1841-1915 )
Kızı Fatma Deyri Abasızoğlu Abdullah’ın annesi, 1859-1818
Kızı Hüsne İSTEK, Kırcıoğlu Ahmetin annesi 1859-1911
Ahmet Doğruca’nın kızı Abide. (Çocukları Makbule Yukarı Fizmede Çalu Ramadan Tik’in eşi, diğer kızı Narin Körçobanoğlu Hasan Ortanın annesi), Ahmet Doğruca’nın oğlu: Bekir( Sarıkamış şehidi, Bekir’in çocukları;Kazım ( Osman , Bekir , Nuri , Ahmet , Muharrem Doğruca ‘nın Babası ) , Rüştü ,Hava, Emine)
Doğruca.Torunları Kumru Duman Köyü ,İzmir Limontepe ,Bursa’da oturuyorlar)
Salih Abak, Türkoğlu; oğlu Dursun’un çocukları; Şükrü Abak (İskender, Ali, Mustafa ve Dursun, Kadriye,Emine,Huri Abak’ın babası.)Halil Türkoğlu (Nadir ,Mustafa , Cemile ,Naciye , Melek, Emine, Gülhanım, Hamiye Türkoğlu’nun babası ),Cemal Türkoğlu (Abdurrahim ,Raif ,Kenan , Kadir’in babası) Mehmet Türkoğlu (Hikmet İsmet ,Tecelliye ,Hava ve Aysel’in babası ) , Torunları Kumru Duman Köyü ,İzmir ve Ankara’da oturuyorlar.
Mehmet Aslan ;Çocukları ; Aslan, Heyik, Hasten, Gülsüm soy adlarına sahiptir. Çocuklarından ilki: İbrahim Aslan 1874-1945 Çocukları ;Mustafa ( Adem , İbrahim , Erdal ,Fatma ; Neyre Aslan ‘ın babası ), Mehmet ( Sabri , Fahri ,Halil İbrahim Aslan ‘ın babası ), Ahmet (Abdullah ; İlyas ; Mevlüt Aslan ‘ın babası ), Dursun Heyik (Mehmet , Yakup , Alime Hava , Huriye Heyik ‘in babası ), Cenet Öneş ve Ayşe İstek
Mehmet Aslan’ın diğer oğlu Cin Ali Lakabıyla bilinen Ali Aslan1902-1966 (Ahmet, Rüstem, Fahri ve Rüstem ‘in, Emine, Rahime’nin babası )
Mehmet Aslan’ın diğer oğlu Mehmet 1883-1914 (Bir kızı var. Fatma Cece Bafra’da Mustafa, Abdullah, Narin Öneş ve Zeynep, Ahmet, Mustafa, Ali)
Mehmet Aslan’ın diğer oğlu Mustafa 1891-1916).bir oğlu var adı Mustafa Gülsüm (Lakabı gücük çünkü babasının adı da Mustafa’dır.) Ünye’de çocukları; Ahmet Hasten (Evlatlık verildiği için bu soy ismi almıştır.) ,Hikmet Gülsüm , Meliha Tokoğlu ,Saliha.) , Oğlu, Ahmet Hasten(oğulları Hüseyin ve Muammer Ünye Saylan da oturuyor) kızı Fatma Hasten (Kocatoros ) Hikmet Gülsüm (oğulları, Mustafa ve İbrahim)
Kızları Saliha Demirol(Oğuz ve Yavuz’un annesi),Meliha Tokoğlu ( Savaş, Murat, Barış’ın annesi
KÜRTOĞULLARI SÜLALESİ (MOSOGİLLER (MUSAOĞULLARI) ,AHMET ÇAVUŞLAR )
Kürtoğlu Ailesi; Celali İsyanları Başladığı zaman Devlet bu aileyi, Kumru’nun 4 köyüne; Ağcalan Türk, Aşağı Fizme, Yalnızdam ve Duman Köyüne Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nden getirip, yerleştirmiştir.
Kürtoğlu Ahmet 1796 doğumludur ve oğlu Abdullah 1838, diğer oğlu Bekir1842 doğumlu olup , Bekir ‘in oğlu Yusuf DAMAR ( Mehmet ve Halit Damar’ın dedeleri) Yusuf Damar’ın Mehmet adındaki oğlu (Mehmet ve Halit Damar ‘ın babası ) ölünce ;Mehmet’in eşini Yusuf ‘un küçük oğlu Mustafa ‘yla evlendirmişler ve Ayşe Abak doğunca Mustafa da ölmüş.
BASAT soyadı ile bilinen Kürtoğlu HÜSEYİN , Kürtoğlu Ahmet ‘in yeğeni ,Mustafa ‘nın ise oğlu olup, 1871-1916 yılları arasında yaşamış. Oğulları, Ahmet ABA ve BEKİR BASAT’tır. (Bekir Efendi olarak nüfusa kayıtlıdır) Bekir Efendi’nin oğlu Mustafa (Mehmet ve Abdullah Basat ‘ın babası ) ,Mehmet (Bekir Basat‘ın babası ) kızları Hanife Abağa (İdiris Abağa’nın babaannesi ) ve Ayşe Dergi (Yunus Dergi ‘nin babaannesi)’dir.
ABA soyadı ile bilinen, Kürtoğlu Ahmet 1876 doğumlu olup , Kürtoğlu Hüseyin ‘in 2. oğlu olup Basat ailesinin kardeşidir. Ahmet ‘in iki oğlu vardır ; Hüseyin 1921 , ( Ahmet Çavuşlar )Hüseyin ABA (Mahmut(,Mehmetali) Cafer’in babası) ,Abdullah 1911 (Ahmet Aba ‘nın Babası )
Ahmet’in diğer oğlu Mehmet 1830 doğumlu( Mehmet Çavuş ) olup, Kara Dursun lakaplı Dursun Heyik’in eşi Zekiye Heyik ve Mahmut (Mehmet Ali ) Aba’nın Annesi Gülhem Aba’nın babasıdır; erkek çocuğu olmadığından soyadı devam etmemektedir.
Kürtoğlu Mustafa’nın 1804 , oğlu Mustafa 1844 doğumludur. Büyük oğlu Abdurrahman ABAĞA (Öztür)1830 doğumlu olup, Hüseyin (İdiris ‘in babası ) ve Mustafa Abağa (Halim , Rahim ,Hikmet ‘in babası ) kardeşlerin çocuklarından nesilleri devam etmektedir.
KEMÜK SÜLALESİ
Kemüksüz Abdullah, Aşağı Fizme’nin Ezetlü Mahallesinden gelerek Altıparmak Oğulları’nın yanında uzun yıllar çalışmasının karşılığı olarak şimdiki oturdukları yerleri alır ve duman Köyü’ne yerleşir.
Abdullah’ın 1799 yılında Mustafa, 1809 yılında Ömer adında iki oğlu olur.Mustafa’nın1831 Yılında İbrahim, 1838 yılında Hasan adında oğulları dünyaya gelir.
Hasan’ın Hüseyin adındaki oğlu Güneycik Köyü’ne yerleşir, Salih adındaki oğlu Tokat Niksar’a yerleşir. Rahmi Süre’nin babası Mustafa’nın oğlu olmadığından soyadı devam etmemektedir.
Hasan’ın Şükrü adındaki oğlu Duman Köyü’nde kalır ve Mehmet Kemük (oğulları Şükrü, İsa, Harun, Mehmet, İdris Hekimoğlu-(Mevlüdiye, Gurbet, Muradiye(Ayşe), Murat, Batuhan 'ın babası) (Balıkesir Ayvalıkta ikamet ediyor.) , Ahmet Kemük ‘ün Çocukları (Cevat, Mustafa, Muharrem ve Cavit) Duman’da yaşamakta, Hasan Kemük ise Akçadere Köyün’e içgüvey girer, erkek çocuğu olmadığından dolayı soyadı devam etti.
KISIKOĞLU SÜLALESİ (ALTIPARMAKOĞLU SÜLALESİ)
Kısıkoğlu ailesi Fizme’nin Karapınar Mahalesi’nde bulunan Halil Efendioğlu Hamit Kısık Hoca’nın Amcasının oğlu Süleyman Dirgi (Hüseyin Dirgi'nin babası ),
ALTIPARMAKOĞLU SÜLEYMAN’ın oğlu Ahmet Dirgi ( Yusuf Dirgi ‘nin babası ) Duman Köyü’ne yerleşmişlerdir.
BALAKÇIOĞULU SÜLALESİ
Balakçıoğlu Hasan Ballı Fizme’den gelerek, Tavşan Karı olarak bilinen Demime Bakıcı’ın (kocası Mehmet Bakıcı) oğlu olmadığı için Narin adındaki kızını alıp içgüvey olarak Duman Köyüne Yerleşmiş, Mevlüt (Narin‘in Oğlu ) ( Celal , Mustafa , Tahsin Belli ‘nın babası ) , Hasan Ballı ‘nın eşi ölünce ikinci eşi Kezban ile evlenmiş ve o eşinden Mehmet (Cemalettin , İsmail , Yücel Ballı ‘nın babası ) ve Ömer (Selahattin , Sebahattin Ballı ‘nın babası ) adında oğulları olmuş , Kızları; Elmas ve Fadik Türkoğlu’dur. (kızlar da Hayriye ‘dendir.)
KAZAK SÜLALESİ (KÖSE AHMETOĞLU SÜLALESİ )
Kazak Kazım lakabıyla bilinen Kazım Öneş Akçadere Köyünden gelip, Tavşan Karı olarak bilinen Demime Bakıcı’ın (kocası Mehmet Bakıcı) oğlu olmadığı için Hava adındaki kızını alıp içgüvey olarak Duman Köyü’ne gelip yerleşmiş, bu eşinden, Halen Duman Köyü’nde yaşayan Kadir Öneş dünyaya gelmiş, Hava adındaki eşi ölen Kazım Öneş, 2. eşinden olan; Ahmet; Mevlüt; Kamil, İsmet, Cemalettin ve Ekrem adındaki oğullarıyla birlikte Samsun Bafra’nın Altunay Köyü ‘ne yerleşmiştir. Soyadı bu çocuklarından devam etmektedir.
GEBEDOĞLU SÜLALESİ
Köyümüzün ilk muhtarı olan Gebedoğlu Murat Dumanın babası Murat, Tokat Niksar'ın Hosaf köyünden gelerek Fizme’nin Karapınar mahallesinden Sadettin kızı Meryem ile evlenip içgüveyi olarak köyümüze yerleşmiş; Ali, Hakkı, Zeynep adında çocukları olmuştur. Hakkı İzmir’de yaşamaktadır.
GÜNEŞ SÜLALESİ
Ünye'nin Yiğitler Köyünden gelip yerleşen Erol Güneş Babası Mehmet ,dedesi Ahmet ,büyük dedesi Osman'dır.
AYRI AİLESİ (HACIİSMAİLOĞLU)
Fizme'nin Dikmece mahallesinden babaları ölünce anneleriyle birlikte Duman Köyü'ne gelen Afatgiller olarak da bilinen Mevlüt Ayrı (Fikret Ayrı'nın babası)
DUMAN KÖYÜ’NÜN EĞİTİM DURUMU
Köy nüfusunun büyük bölümü lise mezunudur; az da olsa 1955 önce doğanların çoğu okur yazar olsa da ilk okul mezunu azdır.
Köyümüzde ilk üniversite mezunu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Abdürrahim Türkoğlu; avukatlık, savcılık, noterlik yapmıştır.
Selçuk Türkoğlu Avukat
Tuncay Türkoğlu Resim Öğretmeni
Selma Türkoğlu Noter Baş Kâtibi
Özlem Türkoğlu Danıştay Hâkimi
Lale Türkoğlu Sınıf Öğretmeni
Gökhan Türkoğlu Hemşire
Tufan Türkoğlu Eczacı
Serdar Türkoğlu Uluslar Arası İlişkiler
Taner Türkoğlu Bilgisayar Mühendisi
İlknur Abak Bankacı
Derya Abak Kamu
Abdülkadir Değri; Matematik Öğretmeni İstanbul Üniversitesi Matematik ve Astronomi mezunu olan Oğuzhan Değri Elektrik Mühendisi
Gökhan Değri Matematik Öğretmeni
Ertuğrul Değri Elektrik Teknikeri
Özlem Değri Sosyoloji
Fırat Değri Sınıf Öğretmeni
Bilge Değri İşletme
Özge Değri işletme
Gamze Değri Biyoloji
Yeşim Değri Anasınıfı Öğretmeni
Mustafa Değri Yüksek okul
İbrahim Değri İlahiyat Yüksek okulu
İdiris Değri Din Dersi Öğretmeni
Muhammet Değri İşletme
Niyazi Şahin Sınıf Öğretmeni
Halil İbrahim Abasız (sigortacı) Çalışma İktisatı Yüksek Lisans
Orhan Abasız Muhasebe
Kübra Abasız İlahiyat
Orhan Abasız İşletme
Semra Abasız Kalem Müdürü
Merve Abasız Anaokulu Öğretmeni
Samet Abasız İnşaat Mühendisi
Davut Abasız Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni (polis)
Yunus Abasız Sağlık
Yeliz Abasız Plastik Sanatlar Öğretmeni,
Selma Abasız Anasınıfı
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Filolojisini bitiren Nazım Aslan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Gökçe Aslan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Göktürk Aslan İlk ve Acil Yardım
Meliha Aslan Fen Bilgisi Öğretmeni
Ümit Aslan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni
Secahattin Aslan Uçak Teknikeri
Engin Aslan Muhasebe
Kader Aslan Hemşire
Bahtınur Aslan Muhasebe
Ümmügülsüm Aslan Sanat Tarihi
Ahmet Aslan Özel Güvenlik ve Koruma
Sevda Aslan İlahiyat Yüksekokulu
Sinem Aslan Gıda Teknikeri
Murat Heyik İnşaat Mühendisi
Muhammet Ali Heyik Mimar
Fatma Heyik Sosyolog
İbrahim Heyik İnşaat Mühendisi
Adem Doğruca (Bursa’da yaşıyor ) Makine
Kutsal Doğruca Endüstriyel Denge Mühendisliği
Çağlar Doğruca İşletme (astsubay)
Taha Ahmet Doğruca İnşaat Mühendisi
Zübeyde Küçük Endüstri Mühendisi
Özge Küçük Hemşire
Akın Küçük İnşaat Mühendisi
Rümeysa Küçük Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Ahmet Küçük İçmimarlık
Taliha Küçük Türkçe Öğretmeni
Selçuk Küçük İngilizce Öğretmenliği
Mehmet Küçük Makine Mühendisi
Nevzat Küçük Sınıf Öğretmeni
Cihat Küçük Din Kültürü Öğretmeni
Mustafa Küçük Assubay
Erdoğan Küçük Fen Bilgisi Öğretmeni
Esra Küçük Avukat
Cemil Ballı Avukat
Neslihan Ballı İlahiyat
Aslıhan Ballı İlahiyat
İsmail Ballı İlahiyat
Hilal Ballı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Muhammet Ballı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Adem Ballı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Zekeriya Ballı Kimyager
Ahmet Ballı İlahiyat
Cennet Ballı Çocuk Gelişimi
Mustafa Ballı İnşaat Teknikeri
Hamza Ballı Tıp Fakültesi
Kerim Ballı Mali Müşavir
Tahsin Ballı Antrenörlük
Zeynep Ballı Hukuk
Fatma Ballı Yazılım Mühendisliği
Semra Ballı Sınıf Öğretmeni
Hilal Ballı Çocuk Gelişimi
Hatice Ballı Almanca
Emine Ballı Mimar
Batuhan Ballı İktisat Fakültesi
Yunus Emre Ballı Beden Eğitimi
Cemalettin Ballı İnşaat Teknikeri
Bekir Basat Kamu Yönetimi
Hürrem Basat Avukat
Zeynep Basat Hemşire
Serpil Basat Hasta Bakım
Muradiye Kemük (Hekimoğlu) Bilgisayar Yazılım Mühendisi
Engin Kemük Hukuk (komser)
Murat Damar Polis
Mehmet Damar Polis
Fatih Damar Maliye (polis)
Hatice Damar İşletme Fakültesi
Şahin Abağa ( ÖZTÜRK ) Polis
Emine Dirgi İşletme
Fatma Dirgi Muhasebe
Kezban Dirgi Bankacılık
Kerem Dirgi Gıda Mühendisi
Yusuf Dikili İlahiyat
Selma Dikili Matematik Öğretmeni
Veysel Dikili Polis
Semanur Dikili İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Furkan Dikili Gastronomi
Büşra Dikili Evde Hasta Bakım
Özcan Dikili Cerrahi Teknisyen
Abdurrahman Abağa (as subay)
Nermin Süre Fizik Tedavi
Kemalettin Öneş Beden Eğitimi
Tahir Süre Ege Tıp Fakültesi
Kerem Abak Diş Hekimliği
Tahir Süre Ege Tıp Fakültesi
Kerem Abak Diş Hekimliği
Hasan Abak Beden eğitimi(Özel Harekat)
Emre Abak Eczacılık
Sevgi Abak Halkla İlişkiler
İskender Abak Veteriner Teknikeri
Serkan Dirgi Hasta Bakıcı
Melike Öneş İlahiyat
Melike Öneş İlahiyat
Selanur Öneş ilahiyat
Yasemin Dergi Çocuk Gelişimi
Ramazan Dergi Elektrik Teknisyeni
Sinan Dergi Muhasebe
Mücahit Aba Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Subay
Merve Aba İlahiyat
Ayşenur Ayrı Çocuk Gelişimi
Selma Ayrı Jeoloji Mühendisi
KAYNAKÇA
Muzaffer Kumral
Başbakanlık arşivi 1834-Tasnif no 1006 /121, 122 ve 124 katip
İsmet Erçal, Kumru Yöresel Tarihi
Kumru Nüfüs Müdürlüğü Nüfus Kayıtları
Cevat Erbil Ordu Tarihi(Hacı Emiroğulları Beyliği)
Derleyen: Nazım Aslan
Türk Filoloğu
Etiketler:
Duman Köyü Tarihi,
Tarih
20 Haziran 1964 Cumartesi Kumru Duman Köyünde doğdu.1973 Yılında Duman İlkokulunda eğitime başladı. Kumru Lisesini , Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Filoloji'sini bitirdi.1981 yılından beri şiir yazmakta.1998 de Gönül Pınarı , 2021 de Aşk Odu adlı şiir kitaplarını yayınlandı.Halen Fatsa'da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak çalışmaktadır.Duman Köyü Tarihi araştırması , Kumru Folkloru adlı bir tezi vardır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)